2011-10-04

Dansövningar för barn, del 1: Skaka händer

Hela gruppen står i en ring. Läraren börjar skaka på sina händer. Fråga barnen om de ser hur många händer det är som skakar. Förhoppningsvis ser de att det är två. Förklara att det måste vara tre händer som skakar bredvid varandra, så den som står bredvid dej måste hjälpa till att skaka en hand. När hen har skakat några sekunder slutar läraren att skaka på den hand som är längst bort från medhjälparen. Denne måste då skaka båda sina händer, eftersom det alltid måste vara tre händer som skakar. Sedan slutar läraren skaka sin andra hand och nästa barn måste hjälpa till. På så sätt vandrar sedan skakningen runt i ringen tills den kommer tillbaka till läraren.


Den här övningen har jag fått från danspedagogen Annika Lomgren i Luleå. Den passar egentligen bra för alla åldrar, men funkar kanske bäst med 7-10åringar. Övningen tränar i första hand koncentrationen.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Vad roligt! Annika Lomgren är jag ju släkt med. Hon är mina kusiners mamma. Vad roligt att se hennes namn, haha, speciellt när jag precis har börjat läsa din blogg!

Emelie sa...

Ja, det var ju lite komiskt! :) Hälsa henne från mej, om du träffar henne. Inte alls säkert att hon kommer ihåg mej bland alla studenter, men ändå.