2012-10-05

Hipp hurra för alla lärare!

Idag är det tydligen Världslärardagen. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men man kan ju alltid ägna den åt att säga sända hyllningar till alla lärare, som man vanligen kanske glömmer bort eller tar för givna. Det vill jag göra. Till er, som tog mej på allvar, lyssnade, stöttade och utmanade mej, vill jag säga:



Bilden har jag lånat från lenahaga.blogg.se. Jag tyckte den liknade mej.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag dansar balett och undrar hur man vet när man "vrider" utåt rätt? Jag har börjat få ont i ena knäet det senaste sen jag började och dem säger man ska vrida med höften, inte med knäna, men hur vet man?

Dessutom, är balett farligt mot kroppen? Point skor ser inte trevliga ut!

Emelie sa...

Jag kommer skriva ett inlägg om utåtvridning snart, så håll utkik! Balett kan vara dåligt mot kroppen, om man gör tekniska misstag, som felaktig utåtvridning eller för tidig träning en pointe (på tå). Det finns också en strävan efter extrema kroppsideal i balett (jag har skrivit om överrörliga fötter och kommer skriva om några till framöver), som kan leda till att man försöker pressa in sin kropp i en form där den inte passar. Det är naturligtvis inte hälsosamt. Om man arbetar tekniskt korrekt och utifrån sin egen kropp är balett dock inte farligt.

Anonym sa...

Ser fram emot inlägget om utåtvridning. Har också besvär med knän, framförallt i grandplie.

Emelie sa...

Det kommer dyka upp inlägg om knän också! :)